Το «Χαρούμενο Σπίτι» είναι το εναρκτήριο παραμύθι της συλλογής «Παραμύθια για το Χαρούμενο Σπίτι» με 30 παραμύθια για μικρούς και μεγάλους.
«Το Χαρούμενο Σπίτι ανοίγει την πόρτα του. Τα Παραμύθια το ευχαριστούν για τη ζεστασιά του. Ένα-ένα, ανοίγουν τα αστραφτερά φτερά του ουράνιου τόξου και υψώνονται στον μεγάλο γαλάζιο Ουρανό. . . »
Αυτή η όμορφη και σοφή ιστορία είναι για το Χαρούμενο Σπίτι, τους κατοίκους του, τους γείτονές του
και για όλους εμάς που ζούμε στη Γη μας. . .
Καλώς ήρθατε στο Χαρούμενο Σπίτι, όπου ζουν τα Παραμύθια!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.


Στον Κόσμο μας, υπάρχει ένα εκπληκτικό Σπίτι με μεγάλα μάτια-παράθυρα. . . Αυτό το Σπίτι είναι χαρούμενο! Γιατί; Μάλλον επειδή εκείνοι που το έχτισαν κάποτε κοίταξαν τον Κόσμο με χαρούμενα μάτια.

Το Χαρούμενο Σπίτι βρίσκεται στην άκρη ενός λόφου, σε κοντινή απόσταση είναι ένα λιβάδι και λίγο πίσω από τη λίμνη αρχίζει το δάσος. Έχει πολλούς γείτονες! Είναι πολύ φιλικοί!

Όταν έρχεται η Άνοιξη, το Χαρούμενο Σπίτι λατρεύει να ζεσταίνει τους τοίχους του στον Ήλιο. Λατρεύει να ακούει τα πουλιά να τραγουδούν και να βλέπει πώς εμφανίζονται τα καινούργια φύλλα και μεγαλώνουν στα δέντρα.

Όταν έρχεται το Καλοκαίρι, το Χαρούμενο Σπίτι λατρεύει να μυρίζει το άρωμα των πολύχρωμων λουλουδιών, να παρακολουθεί τις όμορφες Πεταλούδες να πετούν στο λιβάδι και να ακούει την Ακρίδα να παίζει το μικρό πράσινο βιολί της.

Το Χαρούμενο Σπίτι λατρεύει επίσης το Φθινόπωρο. Απολαμβάνει να εισπνέει το υπέροχο άρωμα των ώριμων μήλων. Του αρέσει να ακούει τις σταγόνες της βροχής να παίζουν τύμπανο στη στέγη του και να παρακολουθεί τα φύλλα στα δέντρα να αλλάζουν χρώμα.

Όταν έρχεται ο Χειμώνας, το Χαρούμενο Σπίτι λατρεύει να αισθάνεται τον παγερό καθαρό αέρα. Ακούει τη σιωπή και παρακολουθεί τις άσπρες χνουδωτές νιφάδες του χιονιού να καλύπτουν τα πάντα.

Σε αυτό το Χαρούμενο Σπίτι ζουν τα Παραμύθια. . . Ναι, ναι! Παραμύθια!
Θα δείτε τα Παραμύθια, εκεί που βρίσκεται η Ομορφιά. . .
Τι όμορφα που είναι! Μοιάζουν με υπέροχα, λαμπερά πουλιά που τραγουδούν. Τα φτερά τους αστράφτουν στον Ήλιο με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Είναι όλα τόσο διαφορετικά: μεγάλα και μικρά, αστεία και σοβαρά.
Τα Παραμύθια εμφανίζονται στο Χαρούμενο Σπίτι κάθε βράδυ και, μόλις αρχίσει η μέρα, πετούν μακριά. Πού; Όπου χρειάζονται. . .

Από πού είναι; Ποιος ξέρει;
Το Χαρούμενο Σπίτι επίσης δεν ξέρει: απλώς υπάρχουν.
Τα Παραμύθια φτάνουν, κάνοντας κύκλους από τον Ουρανό σαν πολύχρωμα πουλιά. Μόνο τα φτερά τους αστράφτουν. . .
Κάθε απόγευμα τα Παραμύθια συγκεντρώνονται στο Χαρούμενο Σπίτι. Κατεβαίνουν στη βεράντα προσεκτικά. Το Χαρούμενο Σπίτι χαιρετά τα Παραμύθια ευγενικά και χαμογελάει στοχαστικά καθώς θυμάται κάτι βαθιά μέσα του.

Το Χαρούμενο Σπίτι περιποιείται τα Παραμύθια με ζεστό, αρωματικό τσάι, φρούτα και ψωμί με νόστιμη μαρμελάδα μήλου. Το Χαρούμενο Σπίτι διατηρεί τα Παραμύθια ζεστά και άνετα. Τα φροντίζει και ακούει προσεκτικά: «Τι μπορεί να χρειάζονται;»

Τα Παραμύθια αγαπούν το Χαρούμενο Σπίτι! Το φροντίζουν και μοιράζονται τις καταπληκτικές και ευγενικές ιστορίες τους για τον Κόσμο μας. Το Χαρούμενο Σπίτι λατρεύει να τα ακούει. Ακόμα και τα ποντικάκια, που ζουν κι αυτά στο Χαρούμενο Σπίτι, και συνήθως τους αρέσει να χαχανίζουν και να θροΐζουν, μένουν σιωπηλά και ακούνε. . .

Ο Άνεμος επίσης λατρεύει να ακούει τα Παραμύθια και μερικές φορές παίζει μια απαλή μελωδία στην καμινάδα για να την απολαμβάνουν όλοι.

Όταν έρχεται η νύχτα και εμφανίζονται μεγάλα και μικρά Αστέρια στον Ουρανό, που σταδιακά γίνονται όλο και πιο φωτεινά, το Χαρούμενο Σπίτι σκεπάζει προσεκτικά τα Παραμύθια με μια απαλή, ζεστή κουβέρτα.

Όταν όλοι κοιμούνται, το Χαρούμενο Σπίτι λατρεύει να κοιτάζει τον εκπληκτικό έναστρο Ουρανό και μετά ζητά από το Αστέρι και το Αφράτο Σύννεφο να δώσουν μαγικά χαρούμενα όνειρα σε όλους όσους είναι κάτω από τη στέγη του.

Το πρωί, μόλις εμφανιστούν οι πρώτες ακτίνες του Ήλιου, τα Παραμύθια μαζεύονται για να πάρουν τον δρόμο τους. . .

Το Χαρούμενο Σπίτι ανοίγει την πόρτα του.
Τα Παραμύθια το ευχαριστούν για τη ζεστασιά του.
Ένα-ένα, ανοίγουν τα αστραφτερά φτερά του ουράνιου τόξου και υψώνονται στον μεγάλο γαλάζιο Ουρανό. . .
Το Χαρούμενο Σπίτι δεν ξέρει προς τα πού πετούν και πότε θα επιστρέψουν.
Απλώς κοιτάζει τον Ουρανό με τα μεγάλα ευγενικά του μάτια και περιμένει.

Το Χαρούμενο Σπίτι υποδέχεται τα Παραμύθια και, στην αρχή μιας νέας μέρας, τα στέλνει ξανά για το ταξίδι.
Παραμύθια, πετάξτε στον Κόσμο!
Αγγίξτε απαλά και τρυφερά τα φτερά σας στις καρδιές μας, υποστηρίζοντας το φως της Αγάπης σε όλη τη Γη μας. . .


ILLUSTRATIONS PRINT